Voorwaardelijke liefde als doodsoorzaak

Scroll down to content

In Een Warm Nest vertelt Kees dat zijn zusje op jonge leeftijd is overleden. Hoewel zijn familie de diagnose ‘hartaanval’ heeft geaccepteerd, wordt Kees verteerd door één vraag: had het voorkomen kunnen worden?

Beeld Sydney Sims

Hij gaat op zoek naar antwoorden, naar een patroon, naar iets dat kenmerkend is voor zijn jeugd en komt er aan den lijve achter wanneer hij zich niet gedraagt zoals zijn moeder wil – en wordt verstoten.

Voorwaardelijke liefde als doodsoorzaak, bestaat dat echt? Volgens deze studie wel.

En ja, er zijn ongetwijfeld ook genoeg onderzoeken te vinden die deze bevindingen weerleggen of op z’n minst nuanceren maar het geeft in elk geval genoeg food for thought want stel dat er ook maar 10% van waar is, dan moeten we daar toch iets aan doen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.