Bekende en minder bekende mensen vertellen hoe zij hun kinderen een warm nest geven na de scheiding. Als tweede in de reeks: moeder en fotograaf Paulien Huizinga.

Photo by Jordan Whitt on Unsplash

Paulien captured by @Ewa_cwikla_arts

Pfff, vrees dat dat redelijk standaard is. Naar mijn mening is het voor kinderen het belangrijkst dat ze zich zo veilig mogelijk kunnen voelen ondanks de onveilige tijd van een scheiding. Dus tja, praat nooit negatief over de andere ouder, wees oprecht geïnteresseerd en niet om het kind uit te horen, geef een kind de ruimte om twee levens te lijden met verschillende regels, vier altijd samen de hoogtepunten in het leven en tot slot, blijf met elkaar praten en maak samen de regels zodat een kind weet dat jullie nog steeds een team zijn ondanks de scheiding. Maar goed, het blijft allemaal makkelijker gezegd dan gedaan als je eigenlijk de ander de kop van z’n romp wilt trekken. Het vergt dus heeeeeeel veel geduld en wijsheid. Maar als het lukt, dan plukt niet alleen de ouder daar nog jaren de vruchten van maar zeker ook de kinderen. Denk zelfs voor de kinderen, de rest van hun leven. 😉💋

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.