Nu de anderhalvemetereconomie in full swing is, durven mijn uitgever en ik het ook weer aan: 28 juli verschijnt Een Warm Nest. Het boek is deels autobiografisch en gaat over Evelien, die na haar scheiding een nieuw leven probeert op te bouwen. 

Interview: Sonja Brekelmans * Vriendin Nr.15 2020

Kun je iets vertellen over Warm Nest? 

Hoewel Eveliens scheiding haar eigen keuze was, heeft ze het er erg moeilijk mee. Vooral het verdriet van haar twee kinderen raakt haar. Evelien wil dat haar nieuwe huis een warm nest voor ze is, maar dat is best lastig. Als single moeder moet Evelien hard werken om alles te bekostigen. Haar spaarzame vrije tijd wordt opgeslokt door regelzaken en zorgen. Gelukkig vindt ze steeds meer rust waardoor ze er écht voor haar kinderen kan zijn. Als de filosofische Kees, de man voor wie ze haar huwelijk op het spel zette, weer in haar leven komt, besluit ze hun liefde nog één kans te geven. Ook al is ze doodsbang dat haar hart opnieuw gebroken zal worden.”

Het boek is deels gebaseerd op jouw leven. Wat heb je zelf meegemaakt? 

Een paar jaar geleden ontmoette ik een man, Kees in het verhaal, die mijn leven met één opmerking op z’n kop zette. Hij zei dat ik niet moest denken, maar moest durven voelen. Toen ik dat deed, kwam ik tot een verdrietige conclusie: voor de buitenwereld leek het alsof ik het perfecte leven leidde, maar eigenlijk was ik hartstikke ongelukkig. Mijn ex-man en ik pasten niet meer bij elkaar. Omdat ik hem en de kinderen geen pijn wilde doen, wilde ik dat niet inzien. Ik drukte mijn gevoelens weg waardoor ik mezelf niet was. Ik besloot naar mijn gevoel te luisteren, hoe eng ik dat ook vond. Ik scheidde en schreef hier mijn eerste boek De Ideale man over. Warm Nest is het vervolg.

Wat hoop je de lezers mee te geven?

Dat het belangrijk is om naar je gevoel te luisteren, zelfs al ben je moeder en vrouw van.

Vriendin mag 5 exemplaren van Warm Nest weggeven. Ga naar Vriendin.nl om kans te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.