Maakt De Ideale Man je gelukkig? Hou ‘m dan niet voor jezelf maar verklaar ‘m de liefde op Bol, AKO, Bruna of Hebban. Deze mensen gingen je voor.

Photo by Kristina Flour on Unsplash

Wat een puntgaaf, inzichtelijk, eerlijk, felrealistisch en – voor heel veel vrouwen – herkenbaar verhaal!

In levensecht, down-to-earth proza, met een prettige mix tussen luchtig en diep, maakt Mathilde Hoekstra inzichtelijk hoe een vrouw vast kan komen te zitten in haar rol als mens, moeder en geliefde. En wat het écht betekent om je daar uit los te willen scheuren. Een onvervalste pageturner, die doet denken aan een vrouwelijke variant van Kluun. Nee, béter dan Kluun.

Columniste VIVA en freelance journaliste voor oa LINDA. Fleur Meijer

Heerlijk dat het in het echt beter afloopt! Kan niet wachten op de sequel! Heel realistisch. En bij vlagen herkenbaar. Af en toe een knoop in je maag als je toch weer even in je eigen verleden tuimelt. Maar niks ernstigs. Een fijne roman over de meedogenloosheid van de liefde. 

Vrouwenfluisteraar Jan Heemskerk

Ongelofelijk moedig dat je dit zo heel intieme verdriet en struggle for life en geluk wilt delen met de wereld. Ik vond het heel mooi en indrukwekkend omdat sommige dingen ook over mezelf leken te gaan. Het is haast een nieuw genre. En dat is ongekend goed want het gaat over het leven zelf.

Mijn lievelingstante (je begrijpt wel waarom)

Ik vind het heel erg goed. Super geschreven. Herkenbaar. Mag ik het vervolg al hebben? Ook al is het nog niet af? Ik val in een zwart gat anders. 

Mijn beste vriendin

Vrouw van vroeger, ik ben je boek aan het lezen en ik vind het steengoed!!! Ik heb het nog niet uit, maar moest net zo lachen om de zin “Als ze niet aan het werk waren, liepen ze de marathon van New York – vrijwillig.” dat ik besloot je te schrijven. Alleen dat woordje vrijwillig, daar kan ik dus heel lang en hard om lachen. Maar het is ook mooi en kwetsbaar en ja, dus ook heel erg grappig. 

Ex collega, bekroond kinderboekenschrijfster en freelance journaliste Manon Sikkel

Die scene met de haan is geniaal! Zo mooi, verdrietig maar ook heel geestig. Jij bent echt een toptalent! 

Mijn moeder

Of je De Ideale Man nou goed vindt of slecht, oppervlakkig of diepzinnig, geestig of juist saai – één ding is zeker: wat je zegt ben je zelf. Dat pakt voor mijn uiterst objectieve inner circle best lekker uit. Zo blijkt Fleur puntgaaf, Jan meedogenloos, mijn tante moedig, mijn beste vriendin ongeduldig, mijn ex collega grappig en mijn moeder geniaal.

Wat projecteer jij allemaal op De Ideale Man? Laat het me weten of schrijf een recensie op Bol.com, AKO.nl, Bruna.nl, Libris.nl of Hebban.nl. Bij die laatste wordt je trouwens wel verzocht een account aan te maken maar geen paniek: het duurt hooguit 30 seconden, kost niets en is nog hartstikke leuk ook.

Zo heb ik me net aangemeld voor de Hebban Reading Challenge 2019. Dat lijkt me een goede stok achter de deur om Netflix op een lager pitje te zetten, minder tijd te besteden aan social media en naast mijn gebruikelijke huiswerk (alles van uitgeverij Bijleveld) drie romans per maand te lezen want ‘ontlezing is inderdaad ‘een monster met veel tentakels.’

Vanaf 5 maart is De Ideale Man overal te koop – en met een beetje geluk maakt ‘ie al je verwachtingen waar.

De ideale man is een boek waarin niets is wat het lijkt te zijn. 

Jan Stoel

Een fijn boek om te lezen voor iedereen die wel eens denkt, is dit t nu

Marjon71

Een 300 pagina’s tellend meesterwerk

Sjoem

Ik bewonder de schrijfstijl die met humor doorspekt het verdriet niet uit de weg gaat. 


Doeske83

Het perfecte terrasjesboek.

Elegance

Veel is herkenbaar en dat voelt als gedeelde smart…en een steuntje in de rug.

Maremonti

Wat is het lekker geschreven!

Anna

Ik vertel je niets nieuws als ik zeg dat je een lekkere pen hebt. Maar je uitgever mag dit niet gebruiken. 

Kluun

Goed dat er een vervolg komt. Nu wil iedereen weten hoe het met Evelien en Kees afloopt. 

Gwen

De toon en manier waarop je dingen verwoordt zijn meesterlijk. 

Linda

Ik verheug me op vanavond, dat ik weer met hem naar bed mag. 


Linda

Merk dat ik nog een brok in mijn keel heb van hoofdstuk 47. 


Irma

Ben inmiddels wel erg benieuwd naar de praatjesmaker, live. 


Barbara

Heerlijk boek! Wat schrijf jij superleuk!


Sandra

Leuk en lekker boek man. 


Richard

Kom maar op met dat vervolg!


Marion_b.58

Heerlijke roman, Mathilde. Ik heb hem in één ruk uitgelezen in het vliegtuig. Meer van dat!

Govaert. Stijn

Echt genoten. Ik denk in totaal 3.5 uur gelezen. Zo fijn geschreven. Deel 2!

Amanda

Opvallend eerlijke, stoere roman over ambitie en verlangen.

LINDA.

3 Replies to “Wat mensen zeggen”

  1. Mathilde, zie ik jouw boek voorbij komen bij onze speelgoedwinkel! Heb het meteen als kado gekocht en natuurlijk ook zelf een exemplaar gelezen! Heerlijk boek! Wat schrijf jij super leuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.