Als je uitgever je vraagt of je een video wilt maken waarin je je boek promoot, doe het dan in ieder geval niét zo. Plus: 7 gouden tips voor de volgende keer.

  1. Ga ergens zitten waar het rustig is. Een druk plein waar auto’s, motoren, trams, fietsers en laders/lossers rijden geeft nét iets teveel omgevingsgeluid mee.
  2. Alhoewel je je video op YouTube kunt ondertitelen (en dat is altijd een aanrader) is het nog geen Instagram. Hou je mobiel dus horizontaal.
  3. Laat je baby thuis zodat je je verhaal rustig kunt afmaken. Die uitsmijter had natuurlijk moeten zijn: ‘Hoe dat afloopt lees je in De Ideale Man. Vanaf 5 maart overal te koop!’
  4. Het is onbeleefd om je zonnebril op te houden. Zet die dus liever af. Tenzij je 40+ bent en niet geslapen hebt. Dan mag het bij hoge uitzondering.
  5. Draag liever geen Batman-trui van Primark. Je vriend zegt dan misschien wel dat ‘je er nog mooi uitziet in een juten zak’ maar het bewijs is nu geleverd: hij liegt.
  6. Overweeg een tweede, derde, vierde of vijfde take. Of – en dat is voor sommigen van ons misschien nog het beste – accepteer dat vloggen niet jouw ding is en hou het gewoon bij het boek want dat is namelijk wél goed.
  7. Bestel ‘m vandaag nog. Je zult er geen spijt van krijgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.