Het bestgelezen stuk uit de bladen van deze week gaat over scheiden en over dat je, als jij de opstappende partij bent, vooral niet op sympathie van je omgeving hoeft te rekenen. Terecht?

Photo by Jason Rosewell on Unsplash

Natuurlijk niet. Want de vraag is helemaal niet wie er schuldig is of wie er meer pijn heeft. De vraag is: wie heeft wie wanneer in de relatie verlaten? Wie heeft zich begraven in zijn werk, wie sloeg een fles wijn per dag achterover, wie had er nooit meer zin in seks, wie ging liever sporten dan iets leuks doen met de kinderen, wie drukte zijn snor in het huishouden, wie kwam zijn financiële verplichtingen niet na? Van die patronen die soms ontstaan waardoor er geen emotionele verbondenheid is. En dan is het wachten tot de bom barst.

Verder alles wat Alies Pegtel erover zegt.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.