Dankzij ego groeien we, pakken we onszelf aan en zijn we in staat om mooie dingen te maken, zegt Jan Geurtz. Maar wat gebeurt er als we erachter komen dat het een illusie is? 

Als je eenmaal bent doordrongen van die nieuwe werkelijkheid, ‘m hebt geaccepteerd en egoloos verder gaat met je leven, ben je verlicht. Maar de weg ernaartoe is nog niet zo eenvoudig want hoe groter je ego – hoe harder de val. 

In de absolute must see documentaire 2Doc: A Strange Love Affair with Ego onderzoekt regisseur en filmmaker Ester Gould de grens tussen gezond en ongezond narcisme. Ze treedt daarvoor in de voetsporen van haar eigen superheld, zus Rowan, bij wie alles en iedereen komt aanwaaien – tot een intieme relatie met Madonna aan toe. Of is er toch iets anders aan de hand?

Tranen met tuiten, zo mooi. 

Al in de trailer van A Strange Love Affair with Ego zie je hoe kinderen een beeld van zichzelf hebben – en waarom dat zo belangrijk is. 

Beautifully photographed, experimental but masterful, the film finds an expression that is modern, with a very personal story,’ aldus het juryrapport van IDFA waar de documentaire in 2015 de prijs voor Beste Nederlandse Film in de wacht sleepte. 


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.