Zegt een knuffelgoeroe tegen een vrijgezel

Scroll down to content

De meeste vrijgezellen willen zo snel mogelijk een vriend(in). Maar of dat nou zo slim is? Niet volgens knuffelgoeroe Mooji: ‘Je weet nog niet half hoe gelukkig je bent.’ 

In dit geestige filmpje steekt Mooji (die overigens zelf wel verkering heeft) alle vrijgezellen een hart onder de riem. In het kort komt dat ongeveer hierop neer:

‘Als je alleen bent, denk je dat het voor altijd zo blijft. Daar wil je dus het liefst zo snel mogelijk verandering in brengen. Maar eigenlijk zou je de pijn moeten omarmen – zelfs tijdens een satsang waarin je ego zo erg slinkt dat het aanvoelt als een bijna-doodervaring.

Probeer eerst maar eens stabiel te leven in de waarheid

De kunst is dat je je veilig voelt in je eentje – als je dat kunt stuurt het leven vanzelf iemand naar je toe die precies bij je past en die jij op een of andere manier ook meteen herkent. Ga dus niet op zoek en laat die checklist ook maar achterwege.

Wees trouw aan jezelf

Komt het niet meteen, ga er dan ook niet op zitten wachten maar probeer eerst maar eens stabiel te leven in de waarheid. Wees jezelf. Met alles erop en eraan. Je hoeft heus geen Boeddha te zijn om een partner te krijgen, maar het is wel belangrijk dat je je prioriteiten op een rijtje hebt. De angst om alleen te zijn is daar niet een van – trouw zijn aan jezelf wel. Ben je dat niet, dan loop je kans dat je relatie straks aanvoelt als een levenslange gevangenisstraf.’ 

Aldus gesproken door de goeroe van Kees Donkersloot

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.